June 24, 2024
 • 
Press Releases

Rightbridge Ventures Group AB tecknar slutgiltigt avtal om att förvärva 51% av Oceanview Group Limited.

Rightbridge Ventures Group AB har idag tecknat ett aktieköpsavtal (SPA) för att förvärva 51% av Oceanview Group Limited ("Oceanview"), ett UK-baserat företag som äger några av de mest framgångsrika spelstudiorna i Latinamerika. Detta banbrytande förvärv kommer att driva Rightbridge in i en ny era av tillväxt och lönsamhet. Köpesumman för aktierna uppgår till totalt 100 422 778 SEK och avses betalas genom nyemission av stamaktier i Rightbridge Ventures till Oceanviews aktieägare till en teckningskurs på 0,0615 SEK samt en kontant betalning om cirka 36 miljoner SEK. Efter transaktionen kommer säljarna att inneha 62% av aktierna i Rightbridge Ventures. Rightbridge har en option att förvärva resterande 49% efter en period på tre år.

Om Oceanview:

Oceanviews portfölj inkluderar branschledarna Kokku och 3 OGS:

Kokku: Som den största medutvecklingsstudion i Brasilien, arbetar Kokku exklusivt med AAA-spel och samarbetar med globala jättar som EA Electronic Arts, Activision, Guerrilla Games och Paradox Interactive. Med en årlig intäktsökning på 50% och höga EBITDA-marginaler, står Kokku i spetsen av spelindustrin.

3OGS: Den argentinska studion är känd för sina högkvalitativa ingenjörs- och programmeringstjänster. 3 OGS stoltserar med ett team av högkvalificerade utvecklare som tillhandahåller toppklassiga lösningar världen över. Företaget har höga EBITDA-marginaler, vilket ytterligare understryker dess excellens och effektivitet.

Under 2023 nådde Oceanview konsoliderade intäkter på 52 miljoner SEK och en EBITDA på 21 miljoner SEK. Prognoser för 2024 förväntar sig intäkter på cirka 98 miljoner SEK, med en EBITDA på runt 26 miljoner SEK, vilket säkerställer omedelbar lönsamhet för gruppen.

Transaktionen i korthet:

● Rightbridge har tecknat ett SPA för att förvärva 51% av aktierna i Oceanview Group Limited.

● Köpeskillingen uppgår till 100 422 778 SEK (9,7 miljoner USD) och avses betalas genom en emission av 1 042 906 562 aktier i Rightbridge Ventures Group till en teckningskurs på 0,0615 SEK per aktie. Förvärvet består av en kontant betalning på 36 284 025 SEK till en av säljarna som kommer att göras senast den 30 november 2024.

● Efter transaktionen kommer säljarna av Oceanview att inneha 62% av aktierna i Rightbridge.

● Säljarna har ingått ett lock-up-avtal för en period om 18 månader efter closing.

● Transaktionen är föremål för closing villkor och förväntas äga rum under Q3 2024.

För att finansiera förvärvet och för att finansiera ytterligare förvärv, planerar Rightbridge en kapitalökning på upp till 250 miljoner SEK i en kombination av obligation/aktier – ett arbete som initierats. Detta kommer att täcka kontantbetalningen på 36 miljoner SEK och stärka balansräkningen för ytterligare förvärv.

Kommentarer från VD:

Claes Kalborg, VD för Rightbridge Ventures Group AB, kommenterade:

"Detta förvärv representerar en transformativ möjlighet för Rightbridge. Genom att förena branschveteraner och professionella inom spel, teknik, media och underhållning, frigör vi enorm potential för framtida tillväxt. Detta förvärv tar inte bara Rightbridge till lönsamhet, utan stärker också vår förmåga att snabbt befästa vårt cross media ekosystem, vilket betonar vår strategiska vision att utnyttja synergier inom gruppen och driva organisk tillväxt."

Thiago de Freitas, VD för Oceanview, tillade:

"Att förena krafter med Rightbridge markerar det första steget i vår strategi att förena underhållningsindustrin med banbrytande teknik, AAA-talanger och cross media expertis. Tillsammans bygger vi ett cross media företag fokuserat på starka varumärken, organisk tillväxt och lönsamhet. Genom att utnyttja den samlade expertisen hos våra team, pressar vi gränserna för underhållningsindustrin längre än någonsin tidigare. Detta omfattar spel, filmer/TV, reklam och teknik och verktyg, allt under ett tak, vilket minskar riskerna att arbeta i en enda industri.

Vi positionerar oss för att vara i framkanten av en underhållningsindustri som fortsätter att sudda ut gränserna mellan spel, film och TV, vilket ger djupare upplevelser och lockar en mer mångsidig publik världen över. Våra förbättrade möjligheter kommer att tillåta oss att utveckla och tjäna pengar på starka IPs över flera plattformar och underhållningsmedier. Detta partnerskap minskar branschspecifika risker och sätter nya standarder för excellens inom cross media området.

Vi är glada över de omfattande möjligheter detta partnerskap med Rightbridge medför och ser fram emot att sätta nya riktmärken inom underhållningsindustrin. Tillsammans anpassar vi oss inte bara till framtiden för underhållning – vi formar den aktivt.

Rightbridge och Oceanview är redo att leda industrin med detta strategiska förvärv och interna operativa synergier, vilket banar väg för en dynamisk framtid inom spel- och underhållningssektorerna."

Om Rightbridge Ventures Group AB

Rightbridge Ventures Group AB, listat på Nasdaq First North i Stockholm, är ett investmentbolag fokuserat på spel-, teknik- och mediesektorerna. Genom att utnyttja synergier inom sin portfölj, strävar Rightbridge efter att skapa ett kraftfullt tvärmedialt ekosystem som driver innovation och tillväxt.

Om Oceanview

Oceanview Group Limited är ett UK-baserat globalt multimediaunderhållningsföretag med stark närvaro i Europa och Latinamerika. Genom sina första två portföljbolag, Kokku och 3 OGS, levererar Oceanview Group Limited högkvalitativa tvärmediala utvecklings- och ingenjörstjänster världen över, och uppnår robust finansiell prestation och tillväxt.

Om Kokku

Kokku står som en ledande leverantör av end-to-end kreativ utveckling och medutveckling för AAA/AA-projekt, med en stark närvaro med kontor i Europa och Latinamerika. Känd för sitt samarbetsinriktade tillvägagångssätt, specialiserar sig Kokku på att leverera en mängd olika AAA/AA-titlar över plattformar som konsoler, PC och mobil.

Kokku's ansedda partners inkluderar branschjättar som Activision, Guerrilla Games, Codemasters, Electronic Arts, Paradox Interactive, Samsung, Netflix och många fler.

Kokku uppvisar exceptionell tillväxt och höga EBITDA-marginaler.

Om 3 OGS

3 OGS är ett argentinskt ledande verktygs- och teknikföretag, känt för sina högkvalitativa ingenjörs- och programmeringstjänster för spelindustrin. Med höga EBITDA-marginaler, betjänar 3 OGS en global kundkrets med toppklassiga spelösningar för konsoler, PC och mobil, och tillhandahåller portering, motoroptimering, buggfixning, uppdateringar av egen motor och fortsatt utveckling, F&U, verktyg och mycket mer.

Framtidsutsikter

Den nya enheten som bildas genom detta förvärv syftar till att vara IP-centrerad, utveckla starka egna IPs för intäktsgenerering inte bara genom spelintäkter utan också genom kringliggande rättigheter som filmer, streaming, platsbaserad underhållning och merchandise. Denna strategiska riktning säkerställer en diversifierad intäktsström och positionerar företaget som en ledare inom det tvärmediala området.

För ytterligare information kontakta:

Mads Jörgensen, styrelseordförande Rightbridge Ventures Group, telefon +45 – 28 97 15 75

Claes Kalborg, VD Rightbridge Ventures Group, telefon +46 73 – 444 55 07

OFFENTLIGT TILLKÄNNAGIVANDE

Denna information är sådan information som RightBridge Ventures Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU marknadsmissbruksförordning. Informationen tillhandahålls, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för publicering den 24 juni 2024 kl. 07:32.

Rightbridge Ventures Group AB tecknar slutgiltigt avtal om att förvärva 51% av Oceanview Group Limited.

Search for something