February 7, 2024
 • 
Press Releases

Rightbridge ska använda världsberömd pistol för hälsosammare beteende inom gaming och e-sport Tecknar licensavtal med Non Violence om Knot OK

Rightbridge Ventures Group AB (publ) (”Rightbridge” eller ”Bolaget”) har genom sitt helägda dotterbolag Gaming Guardians AB (“Gaming Guardians eller “GG”)” ingått ett licensavtal med Non Violence Licensing SA (“NVLSA”) för rättigheterna till varumärket Knot OK och symbolen “Knotted Gun” - den världsberömda pistolen där pipan är en knut. Symbolen ska användas för att verka för ett bättre - mindre toxiskt - spelande inom gaming och esport. Avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning om ytterligare fem år där GG betalar en licensavgift om ca 340k SEK under 2024 och ca 850k SEK per år under 2025-2026. 

Avtalet mellan NVLSA och Gaming Guardians ger GG exklusiva rättigheter att nyttja varumärket Knot OK för att adressera toxiskt agerande inom esport och gamingvärlden. Knot OK är ett koncept som ämnar att skapa verktyg för att motverka toxiskt agerande inom dessa områden. 

"Avtalet att börja använda 'Knot OK' som en symbol inom gaming och esport är en viktig del i vår strävan efter en mer respektfull och inkluderande spelvärld och ska främja en positiv kultur inom e-sport och gaming. Genom avtalet får vi tillgång till metoder för att bekämpa trakasserier och diskriminering i spelvärlden. Detta representerar inte bara en affärsmässig framgång för oss, utan också ett steg i vårt sociala ansvar att bygga en tryggare gemenskap inom gaming. Avtalet är en del av RBVs strategi att främja fair play och en hälsosam gaming miljö," säger Claes Kalborg, VD för Rightbridge Ventures, och fortsätter:

“Det finns goda förutsättningar för att detta ska bli en kommersiell möjlighet för oss då Rightbridge får rättigheter att skapa och licensiera merchandise i samarbete med Non Violence Project Foundation, som symboliserar fred och vänskap.”

Detta avtal ger Gaming Guardians exklusiva globala rättigheter till varumärket "Knot OK" med ambitionen att bekämpa digitalt toxiskt beteende inom e-sport och spel. Partnerskapet ligger i linje med Gaming Guardians åtagande att främja en positiv digital kultur och stärka gaming gemenskapen.

Licensavtalet ger GG tillgång till:

  • Exklusiva globala rättigheter att använda "Knot OK" för att bekämpa toxicitet inom e-sport och spel.
  • Rättigheter att skapa och licensiera merchandise med "Knot OK"-symbolen, under förutsättning av NVLSA:s godkännande.
  • Tillgång till NVPF’s utbildningsprogram, vilket förstärker Gaming Guardians utbildningsinitiativ.

Genom detta partnerskap och engagemang siktar Gaming Guardians att nå miljontals individer, särskilt med fokus på på frågor som engagerar unga spelare och fans. Initiativet är ett bevis på RBV:s initiativ  för ansvarsfullt spelande och deras vision att främja en hälsosam och inkluderande spelmiljö.

Utbildningsprogram som kommer användas i Knot OK är utvecklade av Non-Violence Project Foundation (NVPF), Den stiftelse som NVLSA i sin roll som ett socialt enterprise långsiktigt stöder och vars huvudsyfte är att långsiktig stödja, inspirera och engagera ungdomar och utbilda dem i hur man löser konflikter fredligt. NVPF har arbetat i mer än 30 år, i 30 länder och fem kontinenter, med att engagera  utbilda och träna mer än 9 miljoner unga människor, studenter, lärare och idrottstränare i ämnen som konflikthantering, trakasserier, rasism och mobbning, ofta med inblandning av sporter som fotboll eller basket. Dess berömda symbol för icke-våld, "Knotted Gun", placerad utanför FN:s högkvarter i New York och på 30 andra strategiska platser runt om i världen, är den mest välkända symbolen för icke-våld.

Gaming och esport har präglats länge av en anonym kultur där hat och toxicity frodats. Partnerskapet med GG och Knot OK syftar till att ge unga människor referenser, verktyg och diskussion utrymmen som stärker och utbildar barn och ungdomar med målet att motverka toxicitet och hat i online verksamheter. 

För ytterligare information kontakta:

Claes Kalborg, VD Rightbridge Ventures Group, tel +46 73 – 444 55 07

Email: Claes.kalborg@rightbridge.se

Om bolaget

RightBridge Ventures är ett investeringsbolag baserat i Stockholm (Sverige) dedikerat till att investera i företag som formar framtiden för e-sport och gaming som en del av den digitala medie- och underhållningsindustrin. För mer information besök www.rightbridge.se eller få uppdateringar genom att följa oss på  LinkedIn.

RightBridge Ventures Group AB (publ)s aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market och Amudova AB är Certified Adviser.

Rightbridge ska använda världsberömd pistol för hälsosammare beteende inom gaming och e-sport Tecknar licensavtal med Non Violence om Knot OK

Search for something